nem is uden brug af ismaskine

Nem is med kun 2 ingredienser (uden brug af ismaskine)

Jump to recipe

Glem alt om ismaskine og besvær med at røre i isen hvert kvarter under indfrysning. Nem is med kun to ingredienser er ikke kun en nem måde at lave dessert på. Det er også den sikre vej til et godt resultat.

Nul krystaller og konsistensen er cremet og lækker.

Udover fløde og kondenseret mælk, som er grundingredienserne, så kan du vælge at tilsætte ekstra smagsgivere, hvis du gerne vil pifte isen lidt op.

Den helt klassiske er selvfølgelig at tilsætte lidt vanille. Og ellers har jeg sat nogle flere forslag ind nede i opskriften.

Jeg har altid været glad for is, og lige siden jeg var lille har vi spist masser af det i min familie. Engang var der en hel weekend, hvor vi kun spiste is og ikke andet – bare fordi vi kunne!

Der er flere traditioner i min familie, som handler om is. For eksempel har mine forældre indført et dogme om, at børn skal have lært at spise is før de kan blive døbt.

Når jeg som barn var på ferie med mine forældre og søskende i udlandet, spiste vi også mange is. Men én ting skulle dog lige være på plads først. Når vi kom til et nyt land, måtte vi børn nemlig først få en is, når vi havde fundet ud af, hvad is hed på det sprog, som blev talt i landet. Dengang havde børn jo ikke google med i lommen, så det var ikke nogen helt nem opgave.

Da mine egne børn var små, havde vi en regel om, at de skulle have is hver dag, når vi var på ferie. Når man rejser i de varme lande er man ikke altid så sulten til frokost, og så kan en is faktisk være en rigtig god måde at få lidt at spise samtidig med, at man bliver kølet ned.

Nå men nu blev det til en længere sludder fra de varme lande…. Og du ville jo egentlig gerne bare have den opskrift!

Her kommer den så: