Black magic cake er en saftig, blød og svampet kage dækket med lækker chokoladeganache toppet med bær. Der findes mange forskellige udgaver af kagen. Nogle flækker den for eksempel og lægger den sammen som en lagkage. Nogle dækker den med chokolademousse og nogle topper den med en blanding af slik og bær. På fotoet har jeg drysset lidt kandiserede violer på kagen, men det fortrød jeg igen, så de er ikke skrevet med i opskriften.
Du skal lige være opmærksom på, at kagen skal stå på køl min. 8 timer inden den serveres – så bag den dagen før den skal spises.
Ingredients
- Dej:
- 200 g hvedemel
- 2 tsk vanillesukker
- 2 tsk natron
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk salt
- 100 g cacao
- 400 g sukker
- 2 æg
- 2,5 dl stærk kaffe
- 1 dl smagsneutral madolie (fx rapsolie)
- 2,5 dl kærnemælk
- Ganache:
- 1 dåse kondenseret mælk
- 100 g mørk chokolade
- 1 tsk vanillesukker
- Pynt:
- Brombær eller andre bær
Instructions
- Start med at lave dejen:
- Bland alle de tørre dele sammen i røreskålen.
- Tilsæt de øvrige ingredienser og pisk det hele godt sammen.
- Hæld dejen i en smurt springform.
- Bag kagen i forvarmet ovn, ca 40 min ved 180 grader alm ovnvarme.
- Lav ganachen imens kagen er i ovnen:
- Knæk chokoladen i små stykker og læg det i en lille kasserolle sammen med vanillesukker og kondenseret mælk.
- Varm massen op og lad det simre ved lav varme i ca 5 min imens du jævnligt skraber grydens indvendige bund og sider med en dejskraber, så det ikke sætter sig fast og brænder på.
- Køl ganachen helt af.
- Når både kage og ganache er afkølet fordeler du ganachen ovenpå kagen.
- Stil kagen på køl min. 8 timer. Pynt kagen med bær.
© 2024 Mette under månen