Denne blodrøde rodfrugtsuppe serveres med cremet kokosmælk og knasende sprøde kikærter. Den er nem at lave og nem at holde af.
De sprøde ovnristede kikærter kan du i øvrigt også bruge til andre retter. De er velegnede som topping på salater, gryderetter og supper. Eller hvad med at servere dem som snacks sammen med en kold øl eller en lækker cocktaildrink.
Ingredients
- Til suppen:
- 3 mellemstore gulerødder
- 3 mellemstore rødbeder
- 6 mellemstore kartofler
- 1 stort rødløg
- 2 bouillon terninger
- 6 dl vand
- 1 dåse kokosmælk
- ca ½ tsk chilipulver
- ca 1 tsk salt
- et drys peber
- en lille håndfuld friske urter
- Til de ristede kikærter:
- 1 dåse kikærter i lage
- 1 spsk rapsolie
- ca 1 tsk salt
- et drys peber
- 1 tsk løgpulver
Instructions
- Skær rodfrugterne og rødløget i små stykker og læg dem ned i suppegryden sammen med vand og bouillonterninger.
- Bring det hele i kog og lad det koge ca 25 min.
- Lav de ristede kikærter imens suppen koger:
- Skyl kikærterne og lad dem dryppe af i en sigte.
- Bland dem med olie, løgpulver og peber.
- Hæld dem ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Sæt pladen med kikærter i en 200 grader varm ovn og rist dem ved varmluft i ca. 20 min. Pær lidt rundt i dem et par gange undervejs.
- Når suppen har kogt den anviste tid blender du den med en stavblender.
- Åbn dåsen med kokosmælk og hæld den tynde del i suppen.
- Gem den tykke del af kokosmælken til at topping.
- Giv suppen et opkog.
- Hæld suppen i små portionsskåle.
- Top hver portion med en klat af den tykke kokosmælk og drys med ristede kikærter og friske urter.
- Servér med et stykke godt brød.
© 2024 Mette under månen