Det haster med de ord

Det haster med de ord

“Dejligt, at du er i mit liv!”

Sådan stod der i en facebook-besked, som jeg fik fra en ven en dag. Denne lille sætning var nok til gøre mig varm om hjertet og glad helt ud i den yderste tåspids.

En anden gang fik jeg en sms med teksten: “Det er i grunden også alt for sjældent, at vi fortæller, hvad vi værdsætter hos hinanden”…. Og så fortsatte beskeden med en masse søde ord om mig. Jeg havde travlt den dag, og jeg nåede ikke at svare, før jeg fik beskeden om, at min ven, som havde skrevet de søde ord til mig, havde taget sit eget liv. Den dag lærte jeg, at vi aldrig ved, hvornår det er for sent.

Johannes Møllehave siger det så smukt, så jeg låner lige hans ord:

“Det haster med de kærtegn, det haster med de ord, det haster med det brev. Jeg plejer at sige: Du skal hver dag gøre det modsatte af døden. Da døden er kold, skal du være varm, da døden er følelsesløs, skal du have følelser, da døden er stiv, skal du være blød, da døden er stum, skal du tale.”

Man kan nemlig gøre en forskel for et andet manneske, med meget få ord eller handliger. Så nemt er det! Så hvorfor ikke gøre det i dag?

Kære læser,

Min opfordring til DIG er, at du efter at have læst dette indlæg, skiver til en person, der betyder noget for dig, og fortæller det til vedkommende. GØR DET NU MED DET SAMME, ellers får du det måske ikke gjort!