Ja, jeg fik altså ikke lige taget et billede af andestegen, så det må du tænke dig til.
Her kommer opskriften – så kan du selv fotografere den 😉
.
Ingredients
- 2 ænder a 3ooo g. pr stk
- Masser af salt og peber
- 6 madæbler
- Et par håndfulde svesker uden sten (kan undlades)
- 4-6 spsk majsstivelse/Maizenamel til sovsen.
Instructions
- Tø ænderne op 2-3 døgn på øverste hylde i køleskabet (lad dem blive i emballagen og læg dem ned i en bradepande, så der ikke løber kødsaft ud i køleskabet).
- Tænd ovnen på 120 grader alm ovnvarme.
- Tag ænderne ud af køleskabet og fjern emballagen.
- Fjern posen med indvolde, der er indeni ænderne (jeg smider det væk mens andre laver fond af det).
- Fjern halsstykket og rumpen (det løse skind), men fjern ikke så meget at du ikke kan lukke anden med kødnåle .
- Skær de yderste vingespidser af.
- Skyl ænderne indeni og udenpå med koldt vand.
- Stik hånden ind i ænderne og fjern rester af indvolde samt ekstra flommefedt.
- Skyl igen ænderne indeni med koldt vand.
- Tør ænderne indeni og udenpå med køkkenrulle.
- Fjern eventuelle rester af fjer.
- Bland salt og peber sammen i en lille skål, så du nemt kan komme til at tage det med hånden.
- Gnid salt og peber på ænderne både indvendigt og udvendigt (salten er med til at gøre skindet sprødt, så spar ikke på det).
- Skræl æblerne og skær dem i både.
- Prop æblebåde og svesker ind i ænderne.
- Luk ænderne i begge ender med kødnåle.
- Læg ænderne på ovnristen med brystet opad.
- Sæt en bradepande i ovnen lidt under midten og hæld 1 liter vand samt ændernes vingespidser og hals i den.
- Sæt risten med ænderne midt i ovnen (ovenover bradepanden) .
- Steg ænderne i ca 6-6½ timer.
- Ænderne er færdige, når kødsaften er klar, og lårene sidder lidt løst, når man rykker i dem.
- Hvis skindet ikke er blevet helt sprødt kan du give ænderne ca 5 min. under ovnens grillfunktion ved 225 grader til sidst. Her skal du holde øje hele tiden, da grill kan være svært at styre – Pludselig går det lynhurtigt. Skal ænderne først spises dagen efter er dette trin ikke nødvendigt (du kan få dem sprøde når du genopvarmer dem).
- Tag ænderne ud af ovnen og lad dem hvile min. 20 min før de skæres ud. Hvis du steger ænderne dagen før de skal spises, så vent med at skære dem ud, til de er kolde – på den måde går det meget nemmere med udskæringen.
- Andesovs: Hæld væsken fra bradepanden i en høj gennemsigtig skål. Nu deler væsken sig, så stegeskyen ligger for neden og fedtet for oven. Skum fedtet af. Gem fedtet i køleskabet hvis anden skal genopvarmes senere. Lav en smørbolle af 50 g. smør og 4-6 spsk majsstivelse, som du opvarmer i en gryde. Tilsæt stegeskyen. Smag til med risgelé, salt og peber.
- Opvarmning af ænder, der er stegt dagen før: Partér ænderne og læg stykkerne i en bradepande med skindsiden opad. Pensl. skindet med andefedtet som du har gemt. Sæt bradepanden i ovnen ved høj varme i ca 15 min.
- Servér ænderne og sovsen sammen med æblefyldet, kogte kartofler, brunede kartofler, rødkål, franske kartoffelchips og sukkerkogte æbler med ribsgelé.
© 2024 Mette under månen