Sød og cremet rismælk.
Ja, jeg er altså blevet ret glad for plantemælk.
Rismælken kan piftes op med lidt vanille, cacao eller andet smagsstof.
Dadlerne søder rismælken lidt. De kan godt undlades, men jeg synes at konsistensen bliver en smule bedre når der er dadler i rismælken.
Se også mine andre opskrifter på plantemælk.
Mandelmælk opskriften finder du ved at følge linket her.
Hasselnøddemælk opskriften finder du ved at følge linket her.
Ingredients
- 1 dl ris
- 1 l vand
- 3-4 dadler (eller lidt vanillesukker)
Instructions
- Skyl risene i en sigte.
- Kog risene i ca 12 min i 2 dl vand (med låg på gryden).
- Tag gryden af komfuret og lad risene trække i gryden ca. 12 min (stadigvæk med låg på).
- Tilsæt dadlerne (eller vanillesukker) og 8 dl vand.
- Blend det hele i ca 5 min.
- Si rismælken igennem et tyndt klæde. Pres lidt på klædet for at sikre, at det sidste af rismælken (den fede del) kommer med.
- Hæld rismælken i rene lukkede flasker og opbevar den i køleskabet.
- Forvent lidt bundfald. Det er en god ide lige at ryste flasken inden du hælder op.
- Rispulpen, som ligger tilbage som restprodukt i klædet, kan bruges i bolledej, havregrød eller lignende.
© 2024 Mette under månen