Hvis det skal være helt rigtigt, skal der være safran og rosiner i luciaboller. Men jeg har aldrig safran i mit køkken, og jeg synes, at tranebær smager meget bedre end rosiner. Derfor bager jeg mine luciaboller med gurkemeje i stedet for safran og tranebær i stedet for rosiner.
Her får du opskriften.
Ingredients
- 75 g smør
- 2½ dl sødmælk
- ½ tsk gurkemeje
- ½ tsk kardemomme
- 1/4 tsk salt
- 50 g sukker
- 2 æg
- 450 g hvedemel
- 32 stk tørrede tranebær
Instructions
- Smelt smørret.
- Hæld mælken ned i smørret og temperer blandingen, så den er fingervarm.
- Smuldr gæren og rør den ud i mælkeblandingen.
- Bland mel, sukker, gurkemeje, kardemomme og salt sammen og hæld det ned i mælkeblandingen.
- Tilsæt det ene æg.
- Pisk det andet andet æg til æggetrygelse. Tilsæt halvdelen af æggestrygelsen og gem resten til pensling.
- Ælt dejen til den er ensartet. Den skal være mere tynd og klistret end almindelig bolledej (Hvis du har lyst til at tilsætte mere mel, så lad være! – ellers bliver bollerne tørre)
- Lad dejen hæve tildækket et lunt sted ca ½ time.
- Strø mel ud på bordet.
- Del dejen i 16 stykker.
- Tril eller træk hvert stykke dej til en tynd pølse og form den som et omvendt S.
- Lad bollerne efterhæve tildækket ½ time.
- Pensl med æggestrygelse og pynt hver bolle med to tørrede tranebær som på fotoet.
- Bag bollerne ved 180 grader alm. ovnvarme i ca. 15-18 min. indtil de er let gyldne.
- Køl af på rist.
© 2024 Mette under månen