luciaboller

Luciaboller med gurkemeje og tranebær

Hvis det skal være helt rigtigt, skal der være safran og rosiner i luciaboller. Men jeg har aldrig safran i mit køkken, og jeg synes, at tranebær smager meget bedre end rosiner. Derfor bager jeg mine luciaboller med gurkemeje i stedet for safran og tranebær i stedet for rosiner. 

Her får du opskriften. 

Luciaboller med gurkemeje og tranebær

Category: Bagning, Brød

Servings: 16 stk

luciaboller

Ingredients

  • 75 g smør
  • 2½ dl sødmælk
  • ½ tsk gurkemeje
  • ½ tsk kardemomme
  • 1/4 tsk salt
  • 50 g sukker
  • 2 æg
  • 450 g hvedemel
  • 32 stk tørrede tranebær

Instructions

  1. Smelt smørret.
  2. Hæld mælken ned i smørret og temperer blandingen, så den er fingervarm.
  3. Smuldr gæren og rør den ud i mælkeblandingen.
  4. Bland mel, sukker, gurkemeje, kardemomme og salt sammen og hæld det ned i mælkeblandingen.
  5. Tilsæt det ene æg.
  6. Pisk det andet andet æg til æggetrygelse. Tilsæt halvdelen af æggestrygelsen og gem resten til pensling.
  7. Ælt dejen til den er ensartet. Den skal være mere tynd og klistret end almindelig bolledej (Hvis du har lyst til at tilsætte mere mel, så lad være! – ellers bliver bollerne tørre)
  8. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted ca ½ time.
  9. Strø mel ud på bordet.
  10. Del dejen i 16 stykker.
  11. Tril eller træk hvert stykke dej til en tynd pølse og form den som et omvendt S.
  12. Lad bollerne efterhæve tildækket ½ time.
  13. Pensl med æggestrygelse og pynt hver bolle med to tørrede tranebær som på fotoet.
  14. Bag bollerne ved 180 grader alm. ovnvarme i ca. 15-18 min. indtil de er let gyldne.
  15. Køl af på rist.
https://metteundermaanen.dk/luciaboller-med-gurkemeje-og-tranebaer/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.