Rebildboller er små tørkager, som man kunne købe ved bageren, da jeg var barn. I mange år så jeg ikke skyggen af en rebildbolle, men nu har jeg altså fået snuset mig frem til en opskrift, så jeg selv kan bage dem. Og det kan du også. Det er tilmed nemt.
I USA findes der i øvrigt flere forskellige varianter af Rebildbollen. Her går de under navnene black and white cookies, half moon cookies og half and half cookies. I stedet for rebildbollens lyserøde glasur, så har den amerikanske variant hvid glasur på halvdelen af smørefladen og chokoladeovertræk på den anden halvdel. I Tyskalnd går rebildbollen under navnet Amerikaner, og her er glasuren som oftest hvid. Jeg har læst et sted, at kagerne vis nok oprindeligt stammer fra en bager i New York.
Du kan jo kalde kagerne lige hvad du vil, og give glasuren den kulør, du aller bedst kan lide. Du kan også pynte med krymmel, hakkede nødder eller noget andet lækkert.
Her får du i hvert fald opskriften.
Ingredients
- 100 g blødt smør
- 100 g sukker
- 2 æg
- Revet skal af 1 økologisk citron
- 275 g mel
- 2½ tsk bagepulver
- 1½ tsk vanillesukker
- ½ dl mælk
- Glasur:
- 12 spsk flormelis
- 1-2 spsk vand
- lidt rød frugtfarve
Instructions
- Læg blødt smør, sukker og æg ned i røreskålen og rør det godt sammen med el-piskeren.
- Rør mælken i.
- Bland mel, bagepulver og vanillesukker sammen og hæld det i.
- Rør indtil dejen er ensartet.
- Fyld dejen i en sprøjtepose og sæt det i 10 toppe på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Bag kagerne 10 min. ved 200 grader på midterste ovnribbe ved almindelig ovnvarme.
- Kagerne er færdige når de er lyse ovenpå og let gyldne under bunden.
- Lad kagerne køle af.
- Rør flormelis, vand og frugtfarve sammen til en glasur.
- Smør glasur på kagernes flade side.
- Servér kagerne, når glasuren er stivnet.