rebildboller

Rebildboller

Jump to recipe

Rebildboller er små tørkager, som man kunne købe ved bageren, da jeg var barn. I mange år så jeg ikke skyggen af en rebildbolle, men nu har jeg altså fået snuset mig frem til en opskrift, så jeg selv kan bage dem. Og det kan du også. Det er tilmed nemt. 

I USA findes der i øvrigt flere forskellige varianter af Rebildbollen. Her går de under navnene black and white cookies, half moon cookies og half and half cookies. I stedet for rebildbollens lyserøde glasur, så har den amerikanske variant hvid glasur på halvdelen af smørefladen og chokoladeovertræk på den anden halvdel. I Tyskalnd går rebildbollen under navnet Amerikaner, og her er glasuren som oftest hvid.  Jeg har læst et sted, at kagerne vis nok oprindeligt stammer fra en bager i New York. 

Du kan jo kalde kagerne lige hvad du vil, og give glasuren den kulør, du aller bedst kan lide. Du kan også pynte med krymmel, hakkede nødder eller noget andet lækkert. 

Her får du i hvert fald opskriften.