porretærte med sprød bund

Porretærte med sprød bund

Jump to recipe

Porretærte med sprød bund og lækkert fyld – ja tak!

Porretærte er én af mine yndlingsretter. Både fordi det smager godt, men også fordi de grønne porreringe pynter så flot på en ret. Jeg er blevet spist af med mange velsmagende tærter, der bare så røv-kedelige ud, og det behøver de altså ikke! Det er faktisk nemt nok at få en tærte til at se lækker og indbydende ud, så der er ikke nogen undskyldning for ikke at gøre det. Hvis du ikke orker at stå og pille de pæneste porreringe fra og lægge dem sirligt ud på tærten, så tag en tilfældig håndfuld af de friske porreringe fra, og smuldr dem ud over tærten (som trevler). Det ser også flot ud.

Så er der det med dejen. Hvis du har lyst til lige at ælte den lidt, så lad lige være! – det kommer der altså ikke noget godt ud af. Tværtimod, så risikerer du, at tærtebunden bliver mindre sprød, og det ville jo være ærgerligt.

En tærtebund skal være sprød, og det bliver den, hvis du følger denne opskrift. Og hvorfor er det så lige, at du skal pensle tærtebunden med sammenpisket æg? Jo ser du, det er for at forsegle den, så den ikke optager væske fra fyldet. Gør det, og jeg lover dig, at tærtebunden bliver sprød og lækker.

Når du nu alligevel er igang med at lave dej, så overvej at lave dobbelt portion og gem halvdelen i fryseren. Så er der nem aftensmad en anden dag.

Sammen med tærten kan du servere en salat eller lidt kød og syltede grøntsager. Prøv fx med syltede squash, syltet kinaradisse og spegeskinke i tynde strimler. Det er det, jeg har gjort på fotoet. Eller hvad med en spidskålssalat med æbler og nødder.

Du kan godt putte skinke, bacon eller andet kød i fyldet, men jeg synes det er ti gange mere lækkert at servere det ved siden af tærten, eller som drys ovenpå tærten.