Dette skovtursbrød er et helt måltid i sig selv. Det er saftigt og lækkert, og du kan spise det som det er, uden at skulle bøvle med smør eller pålæg.
Hvis du har travlt, eller du er en doven slambert, der ikke gider lave syltede rødløg til fyldet, kan du bruge stykker af rå rødløg i stedet for.
Brødet mætter meget, så du behøver ikke fylde picknick-kurven op med alt for meget andet.
Opskriften til skovtursbrød fandt Carsten på engang, hvor vi skulle på tur. Faktisk var det slet ikke en skovtur, men en tur, hvor vi skulle sove på stranden i Skagen.
Inspirationen til skovtursbrødet kom to steder fra. For det første havde jeg lige lavet syltede rødløg, og vi havde lyst til, at de skulle indgå i opskriften. For det andet var det en tur, hvor vi skulle gå langt med vores oppakning, som helst ikke måtte fylde meget mere end vores lille trækvogn. Derfor skulle det være et brød, der var et helt måltid i sig selv, så vi ikke skulle slæbe alt for meget forskelligt med. Samtidig var det praktisk med et brød, der kunne spises uden smør og pålæg, når vi ikke havde noget køleskab på turen.
Udover at være velegnet til skovtur eller strandtur, så er skovtursbrødet også perfekt til at tage med i madpakken, når du skal på arbejde, eller når ungerne skal i skole.
Brødet pynter på et veldækket bord, når du skal have gæster til middag, men hvis du serverer det som tilbehør, hvor brødet ikke er retten i sig selv, så husk lige at skære det i små stykker. Ellers bliver I alt for mætte, og det ville jo være brand ærgerligt, hvis I ikke kunne spise desserten.
Ingredients
- Dej:
- 2 spsk olivenolie
- 550 g. hvedemel
- 2 tsk groft salt
- 25 g. gær
- 4 dl. lunkent vand
- Fyld:
- 2 mellemstore løg
- 1 dl. olie
- 2 spsk. oregano
- Pynt:
- En håndfuld syltede rødløg
- 2 spsk olivenolie til at smøring af fad.
Instructions
- Start med at lave dejen:
- Bland mel, olie og salt i røreskålen.
- Smuldr gæren og bland den i melblandingen (det skal ikke røres ud i vand først).
- Tilsæt lunkent vand.
- Ælt dejen godt igennem med røremaskinen. Dejen skal være lidt klistret.
- Find et ildfast fad på ca. 30x20 cm. Hæld 2 spsk olivenolie i fadet.
- Fordel dejen i et jævnt lag i fadet.
- Vend dejen (således at den nu er smurt ind i olie på begge sider).
- Lav en masse huller i dejen med fingrene.
- Sæt brødet til hævning i 40 min ved stuetemperatur.
- Lav fyldet imens dejen hæver:
- Hak løget og læg det i en stegepande sammen med 1 dl olie og 1 tsk salt. Steg løget ved svag varme indtil det er klart. Tilsæt 2 spsk oregano lige før løget er færdigt.
- Fordel fyldet ovenpå dejen, når den er færdighævet.
- Tryk et stykke syltet rødløg ned i dejen i hvert hul.
- Forvarm ovnen. Den skal være 225 grader varm.
- Bag brødet i bunden af ovnen ca. 20-25 min.
Ingredients
- Dej:
- 2 spsk olivenolie
- 550 g. hvedemel
- 2 tsk groft salt
- 25 g. gær
- 4 dl. lunkent vand
- Fyld:
- 2 mellemstore løg
- 1 dl. olie
- 2 spsk. oregano
- Pynt:
- En håndfuld syltede rødløg
- 2 spsk olivenolie til at smøring af fad.
Instructions
- Start med at lave dejen:
- Bland mel, olie og salt i røreskålen.
- Smuldr gæren og bland den i melblandingen (det skal ikke røres ud i vand først).
- Tilsæt lunkent vand.
- Ælt dejen godt igennem med røremaskinen. Dejen skal være lidt klistret.
- Find et ildfast fad på ca. 30x20 cm. Hæld 2 spsk olivenolie i fadet.
- Fordel dejen i et jævnt lag i fadet.
- Vend dejen (således at den nu er smurt ind i olie på begge sider).
- Lav en masse huller i dejen med fingrene.
- Sæt brødet til hævning i 40 min ved stuetemperatur.
- Lav fyldet imens dejen hæver:
- Hak løget og læg det i en stegepande sammen med 1 dl olie og 1 tsk salt. Steg løget ved svag varme indtil det er klart. Tilsæt 2 spsk oregano lige før løget er færdigt.
- Fordel fyldet ovenpå dejen, når den er færdighævet.
- Tryk et stykke syltet rødløg ned i dejen i hvert hul.
- Forvarm ovnen. Den skal være 225 grader varm.
- Bag brødet i bunden af ovnen ca. 20-25 min.