syltet kinaradisse

Syltet kinaradisse

Jump to recipe

Hvad gør man, når man har købt en gigantisk kinaradisse, og man ikke aner, hvad sådan en fætter kan bruges til?

Rå radisser kan godt være lidt kradse i smagen, synes jeg. Og selvom kinaradissen er lidt mildere end de almindelige små røde radisser, så har jeg ikke lyst til at spise store mængder af dem rå.

Alt kan syltes, tænkte jeg. Og når jeg nu alligevel var igang med gryderne, så kunne jeg lige så godt lave syltede løg med mynte og syltet squash samtidigt.

Så skal jeg ellers lige love for, at der gik store-syltedag i den. Og hvor var det skønt bagefter, at have alle de lækkerier i køleskabet.

Som forudsagt viste det sig, at kinaradisser smager skæppe skønt, når man sylter dem. Den skarpe smag aftager, og smagen bliver i stedet både sur, sød og frisk på én gang.

Det er nemt, at lave syltet kinaradisse, og det ser flot ud, når de står i sylteglasset med de gule strimler af citronskal indimellem det hvide.

Du kan spise dem som tilbehør til aftensmaden. Eller du kan putte dem i burgere eller sandwich.

Eller hvad med at servere dem som tilbehør til en tærte. Prøv fx min opskrift på porretærte med sprød bund.

Syltet kinaradisse er flot som pynt på smørrebrød.

Og så smager de helt fantastisk som topping på salater også.

Anvendelsesmulighederne er virkelig mange. Jeg har flere gange brugt dem som pynt, når jeg stod med noget, der lige skulle piftes op. For eksempel en skål hjemmelavet remoulade.

Jeg river kinaradissen på rivejernet inden jeg sylter den, men jeg vil tro, at den bliver lige så god, hvis du skærer den i tynde skiver.

Fyld hellere de færdige syltede kinaradisser på flere små glas end i ét stort. Og brug så ét glas af gangen, så du ikke har flere åbne glas stående. På den måde kan de holde sig i længere tid.