Citronboller er små bløde boller, som dufter og smager herligt af citron.
De er næsten som kage, synes jeg.
Citronboller kan spises som de er, eller du kan nyde dem med smør, ost, marmelade eller noget andet lækkert.
Prøv at smøre dem med flødeost toppet med lemon curd – Jeg lover dig, at det er en ren himmerigsmundfuld.
Servér dem til eftermiddagskaffen eller til mogenmad eller brunch.
Eller hvad med at invitere nogen til te-selskab, hvor du serverer citronboller sammen med engelsk afternoon tea.
Prøv også:
Ingredients
- 750 g. hvedemel
- 50 g. gær
- 2½ dl mælk
- 50 g. sukker
- 150 g blødt eller smeltet smør (eller 2 dl rapsolie)
- 3 æggeblommer (eller 2 hele æg)
- Saft og revet skal af 1 økologisk citron.
Instructions
- Lun mælken.
- Smuldr gæren i den fingervarme mælk.
- Tilsæt resten af ingredienserne.
- Ælt det hele godt sammen indtil dejen er ensartet.
- Lad dejen hæve tildækket et lunt sted ca. en halv time.
- Del dejen i 2 lige store klumper.
- Rul hver dejklump til en pølse.
- Del hver pølse i 15 lige store stykker og rul dem runde.
- Fordel bollerne på to bageplader, der enten er smurt med fedtstof eller beklædt med bagepapir.
- Lad bollerne efterhæve under et viskestykke på et lunt sted i ca. en halv time.
- Forvarm ovnen til 230 grader (alm. ovnvarme).
- Pensl bollerne med vand og si evt. lidt mel på toppen af hver bolle.
- Rids evt. et mønster i hver bolle med en skalpel eller et barberblad.
- Bag bollerne (én plade ad gangen) på midterste ovnribbe ca. 10-12 minutter.
© 2024 Mette under månen