Denne hasselnøddemælk er stærkt vanedannende.
Så er du advaret!
Men det er altså kun på grund af den gode smag.
Det tager noget tid at lave den, men det er det hele værd.
Prøv den – du vil ikke fortryde!
Se også mine andre opskrifter på plantemælk.
Rismælk opskriften finder ved at følge linket her.
Mandelmælk opskriften finder du ved at følge linket her.
Ingredients
- 150 g hasselnøddekerner
- vand til iblødsætning
- 1 l vand
- 3-4 dadler uden sten
Instructions
- Rist hasselnødderne i ovnen 15 min ved 150 grader almindelig ovnvarme (eller rist dem på en tør stegepande).
- Læg hasselnødderne ind i et rent viskestykke og nuldr skallerne/hinderne af (det gør ikke noget, hvis der sidder lidt tilbage).
- Læg hasselnødderne i blød i koldt vand natten over i køleskabet.
- Hæld vandet fra hasselnødderne og skyl dem i rent vand.
- Blend de skyllede hasselnødder sammen med dadlerne og 1 l. friskt vand. Fortsæt med at blende i ca. 3 min.
- Si hasselnøddemælken igennem et tyndt klæde. (Pulpen der bliver tilbage som restprodukt kan du putte i grød, bolledej, pandekager eller lignende).
- Pres lidt på klædet for at sikre, at det sidste af hasselnøddemælken (den fede del) kommer med
- Opbavar hasselnøddemælken i lukkede flasker i køleskabet.
- Forvent lidt bundfald – ryst flasken lidt inden du hælder op.
© 2024 Mette under månen