Mandelmælk kan anvendes på morgenmadsprodukter, i kaffen, i chiagrød eller drikkes med isterninger og sugerør.
Jeg har opdaget, at jeg ikke behøver sukker på mine havregryn, når jeg bruger mandelmælk i stedet for den komælk, som jeg engang brugte.
Og så smager mandelmælken bare bedre.
Se også mine opskrifter på andre slags plantemælk.
Rismælk opskriften finder du ved at følge linket her.
Hasselnøddemælk opskriften finder du ved at følge linket her.
Ingredients
- 50-100 g mandler (du behøver ikke smutte dem, men du må godt)
- Vand til iblødsætning
- 1 l vand
- evt et par dadler uden sten
Instructions
- Læg mandlerne i blød i koldt vand i køleskabet natten over.
- Hæld vandet fra og skyl mandlerne i rent vand.
- Blend mandlerne (og evt et par dadler for at søde mælken lidt), sammen med 1 l vand i ca 3 min.
- Si mandelmælken igennem et tyndt rent klæde (pulpen der bliver tilbage som restprodukt kan du putte i pandekagedej, bolledej, fars eller grød).
- Opbevar mandelmælken i lukkede flasker i køleskabet.
- Forvent lidt bundfald – ryst flasken lidt inden du hælder op.
© 2025 Mette under månen