Sommer, sommer, sommer….
Ud i solen og nyd!
Her får du en opskrift på en skøn, luftig og lækker sorbet, som man hurtigt kan blive afhængig af.
Og så er den lyserød!
What’s not to like.
Se også mine opskrifter på rabarbergrød og rabarbersaft.
Eller hvad med en skøn rabarbermarmelade med citron og kardemomme.
Og vil du bare have mere is, så prøv Nem is med kun to ingredienser.
Ingredients
- 400 g rabarber
- 5 dl vand
- 150 g sukker
- 1 tsk vanillesukker
- 1½-2 æggehvider
Instructions
- Fjern bladene fra rabarberne og rengør stænglerne.
- Skær rabarberne i små stykker og læg dem ned i en gryde sammen med vand, sukker og vanillesukker.
- Kog blandingen ca 20 minutter.
- Hæld blandingen igennem en si. (Du skal kun bruge saften, men restproduktet smager skønt ovenpå en portion ymer eller vanilleis)
- Lad saften køle helt af.
- Hæld saften i en stor skål og sæt det i fryseren ca. ½ time.
- Pisk æggehviderne stive.
- Tag skålen ud ad fryseren og pisk de stiftpiskede æggehvider i saften.
- Sæt skålen tilbage i fryseren igen.
- Rør i blandingen hver halve time indtil sorbeten er helt frossen.
© 2024 Mette under månen